Nu när det blir lite soligare!

Hallå där läsare,

Som många av er kanske känner nu så är dagarna mycket längre och solen syns mycket mer på dagarna. Det kan vara en bra möjlighet att gå ut och meditera. En gräsmatta kan vara en helande plats för er som vill känna av naturen närmare. Helst om ni sitter nära en sjö, så ni kan höra vattnet, känna doften av gräs, vatten och naturen helt enkelt.

Är det en solig dag så kanske ni ska skydda er lite. Skaffa dig en sån silverduk hund använder, det kommer många gånger i större storlekar och bygg en skydd med den. Solenergin åker igenom duken men du riskerar mindre att bränna dig.

Kontakten med naturen är ett bra sätt att bli av med stress, att höja glädjen, att motverka depression och generell illamående. Därför är det viktigt att koppla in själen och kroppen med naturen. Ta dig tiden att meditera ute, stäng ögonen, koncentrera dig på ett ljud och bara vara. Att meditera kan vara svårt men jag har ett tips som jag en gång lärde mig från en munk.

Jag hade väldigt svårt för att koncentrera mig på en enda sak på den tiden, då kom jag i kontakt med en kille som var munk och som var mästare på meditation och han gav mig kanske ett av de bästa tipsen jag har hört för att lyckas med meditationen. ANDAS.

Andas, men tänk på hur du andas sa han, koncentrera dig på en näsborre i taget, när man andas in ska man koncentrera sig på högra näsborren, när man andas ut ska man istället koncentrera sig på vänstra näsborren. I början tappar man lätt koncentrationen men ju mer man övar ju bättre blir man på det och det vill jag även att du som läsare ska få med som ett tips.

Njut av våren, var ute mycket och lev livet!

Hälsningar!