Livsenergi…

God dag kära läsare!

Somliga av er vet kanske om att reiki är ett sammansatt ord av japanskans ”rei” (universell) och ”ki” (livsenergi). Jag märker att just livsenergin verkar tryta för många av mina kunder. Som jag nämnde i föregående inlägg påverkas många mycket stort av höstens intrång. Därför har jag under våra allt tidigare kvällskvistar funderat på hur min reiki-praktik kan generera mer av denna livsviktiga energi. Arbetet är fortfarande ett work-in-progress, och det är troligt att förändringarna implementeras först framåt vårkanten men en specifik nyhet kan jag inte hejda mig från att avslöja redan nu!

Min nuvarande mottagning är förvisso mycket trevlig – men traditionell. Den är ljus och rymlig, tyst och luktar gott; det är helt enkelt inget fel på den, tvärtom! Dock så är den traditionell på ett mindre bra sätt då den är lokaliserad inne i en byggnad, därmed sållar den sig till den strikta separationen mellan ute och inne. I vårt klimat är denna separation tyvärr till visst del nödvändig… men jag har en allt tilltagande känsla att vi genom våra väggar även separerar oss från många av de energier som är så viktiga för oss. Därför började jag och sambon spåna på olika sätt att bryta ner denna barriär. Mina förslag var dock lite för vilda… och kostsamma, så i stort hängde jag läpp fram till sambon kom på den briljanta idén att bygga ett träddäck på tomten och täcka den mot regnet på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt, vilket visade sig vara tak till altan.

Om du min kära läsare har något annat förslag – stort som smått 🙂 – på vad just du skulle vilja se i en reiki-praktik så är du mer än välkommen att kontakta mig, eller kommentera nedan.

I andra nyheter så är det fredag. Har du några planer för helgen? För vår del blir det lugnt, vi tänkte däremot prova på Vinbryggning för första gången. Jag dricker inte själv, men tycker det är en väldigt bra gå-bort-present inför kommande högtider! Vi är t.ex. blott en vecka från Halloween och Alla helgon. Personligen har jag alltid varit förtjust i dessa högtider då de är tider för skoj och skratt, respektive introspektion. Motsatser attraherar varandra sägs det, och i det här fallet stämmer det bra överens med mig!

Ha det fint och ta hand om varandra, så hörs vi snart igen.