Reikins roll i konflikthantering

Hej mina raringar! 

Nu är våren här på riktigt, fullt med ljuvliga krokusar som lyser lila och gult i trädgården och riktigt soliga dagar. Dessutom är det påsklov så min syster och syskonbarn är här några dagar på besök. Just nu är de iväg på en liten utflykt, så jag har lite tid över för att prata med er och fixa lite grejer, ska bland annat leta online efter ett bra och prisvärt stand up höj och sänkbar skrivbord som jag har velat ha en längre tid nu men inte hunnit ordna med än. 

Alltid är det nåt, men trivs med fart och fläng, får ju så mycket positiv energi genom mitt jobb som jag berättat för er innan, så orkar nog mer än många av mina jämnåriga. Men så klart att jag uppskattar lugn och ro emellanåt också, behövs ju balans av vila och aktivitet – som med allt annat här i livet för att vi ska må bra. 

Köpte en del intressanta böcker på bokrean, har börjat med en av dem nu senaste dagarna. Handlar om hur en familj återförsonas efter många års tvister och groll, väldigt vacker och rörande. Med hjälp av reiki löser två av huvudrollerna upp sina inre knutar, den ena är skeptiskt till det i början, men sen när han väl vågar prova en reiki behandling förändras allt. Det gör att de båda ser in i sig själva och vågar vara sårbara inför varandra och därmed kan börja prata om vad som egentligen hände, då för längesedan när de blev så hiskeligt osams. Tänk så ofta det blir så för oss, att man blir oense men inte klarar av att prata om det då, så istället glider ifrån varandra. Så sorgligt, med öppenhet och kommunikation skulle vi komma så mycket längre med våra relationer. 

Pratar ofta om det här med mina kunder, inte för att de behöver undervisning, utan för att de ofta behöver någon att bolla med. Steg ett är att vilja kommunicera, men sedan saknar många verktygen för hur man ska göra det på riktigt. Reiki kan vara en hjälp på vägen i att rensa ur sina egna negativa flöden, med ett renare sinne är det lättare att bemöta andra och särskilt den som man kanske behöver reda ut en konflikt med. Så grundläggande att först ta itu med sina egna dysfunktionella mönster och blockeringar. Eller vad tänker ni?

Ta hand om er.