Tacksamhet

Hej kära läsare! 

Nu är det den där årstiden när tiden bara rusar iväg! Känns som ena dagen var jag ute och plockade de första vitsipporna, nästa gång var det de första liljekonvaljerna och nu har syren redan slagit ut i ljuvlig blom. Blev inte mycket ledigt för skomakaren i år om man ska gå efter ordstäven mellan hägg och syren. Men jag klagar inte det minsta – tvärtom går jag runt och njuter för fullt av allt det vackra och inte minst av alla fantastiska dofter! 

Har ni tänkt på hur sällan man faktiskt pratar just om dofter och deras betydelse för oss? Nåväl, inom relikin har man ett holistiskt perspektiv, vilket för min del betyder att jag frågar mina kunder i förväg vad för doft de föredrar under sina behandlingar. Många, men inte alla, gillar rökelse, andra får huvudvärk av för starka lukter – och det hade ju blivit så galet fel om jag ger dem huvudvärk när de kommer. 

En av mina absoluta favoritdofter är havet – inte exakt hur det luktar men känslan som lukten ger mig; frihet, sommar och fina minnen. Därför blev jag extra glad häromdagen när min granne bad om hjälp att hitta en bra båttransport, han är närmre 80 år så han tyckte det var bäst att överlåta det där med att leta saker på internet åt “ungdomen” som han så lustigt kallar mig – trots att jag är över 60 år. Han gör det på ett så rart sätt så jag skrattar bara mjukt som svar. Som tack för hjälpen har han lovat att jag ska få följa med på första turen med båten, det ser jag verkligen fram emot. 

Apropå ålder, nu har jag fått den första sprutan med vaccin mot covid-19, ska få andra i övermorgon. Känns bra, vi har det förmånligt här i väst som har tillgång till vaccin och dessutom gratis. Det är mycket i dessa tider som man kan vara tacksam för, även om det är lätt att ta saker för givet. Tror att många av oss fått upp ögonen för tacksamhet under pandemin, när livet förändras markant påminns man om det lilla och det stora som ger en solsken och positiv energi. 

Nu ska jag ut i trädgården och gräva en stund medan det fortfarande är lite molnigt, man blir fort varm av att gräva. Sedan kommer en av mina kära stammiskunder för en session. 

Hörs snart igen.